Φαναράκια με κεριά

fanarakiamainΤα φανάρια είναι απλά στη κατασκευή τους.  Χρησιμοποιείστε παλαιά  γυάλινα δοχεία ή ποτήρια για κηροπήγια και μιά ποικιλία  φύλλων και  καλαμιών  για να τα διακοσμήσετε. Mη ευπαθή υλικά  όπως τα συντηρημένα φύλλα και τα ξύλα  κανέλας είναι ιδανικά για μιά  καλή μόνιμη διακόσμηση, αν και τα φρέσκα φύλλα και τα καλάμια θα διατηρηθούν για αρκετό χρονικό διάστημα  σε ένα δροσερό δωμάτιο και μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν όταν ξεραθούν.

Eργαλεία & Υλικά

5 γυάλινα δοχεία ή ποτήρια διαμέτρου περίπου 9 εκατοστών και ύψος περίπου 8 εκατοστών.

5 κεριά κορμούς διαστάσεων 5 εκ. x 8 εκ. ή 6 εκ. x 10 εκ.

10 φύλλα δάφνης και 3 κορδόνια φυτική ίνα απο φύλλα φυτών (π.χ. ραφία απο τρυφερά φύλλα φοίνικα) μήκους 50-60 εκατοστών.

10 διατηρημένα φύλλα μανώλιας και χρυσό κορδόνι 50-60 εκατοστά.

20 μίσχους καλαμιών και κορδόνι σε μπρούτζινο χρώμα μήκους 75 εκατοστών.

20 μίσχους μπαμπού και κορδόνι σε κόκκινο χρώμα μήκους 75 εκατοστών.

25 ξυλαράκια κανέλας μήκους 10 εκατοστών και πλεχτό κορδόνι μήκους 75 εκατοστών.

Μαχαίρι, ανθοκομικό ψαλίδι, κόλλα, κολλητική ταινία διπλής όψεως.

 

 

 

  • Τα φύλλα πρέπει να είναι αρκετά ομοιόμορφα στο μέγεθος και αρκετά μακριά για να καλύψουν κάθετα τα γυάλινα δοχεία/ποτήρια  και να προεξέχουν πέρα από το χείλος.  Ψαλιδίστε  τους μίσχους για να ευθυγραμμίσετε τα φύλλα  με τη βάση του δοχείου.

 

  • Εφαρμόστε την κόλλα στα πίσω μέρη των φύλλων δάφνης και  τοποθετήστε τα ένα-ένα  γύρω από τα γυαλιά  επικαλύπτοντας κάθε φύλλο με το διπλανό του. Καλύψτε  έπειτα ένα άλλο γυαλί με τα συντηρημένα φύλλα μανώλιας, με τον ίδιο τρόπο.

 

 

  • Τυλίξτε το μήκος του χρυσού κορδονιού δύο φορές γύρω από το δοχείο που καλύπτεται με τα συντηρημένα φύλλα μανώλιας, δέστε ένα διπλό κόμπο και ψαλιδίστε  τις άκρες. Ενώστε τα τρία κομμάτια των φυτικών ινών  μαζί και τυλίξτε τα δύο φορές γύρω από το δοχείο που καλύπτεται με τα φύλλα δάφνης. Κάντε  έναν τακτοποιημένο διπλό κόμπο και ψαλιδίστε  τις άκρες.

 

  • Για τα τρία, καλυμμένα με καλάμια δοχεία, κόψτε περίπου 34 κομμάτια καλαμιών και μπαμπού κατά προσέγγιση μήκους 10 εκατοστών και  έπειτα ψαλιδίστε περίπου 22 ξυλάκια κανέλας στο μήκος των  12 εκατοστών.

 

 

  • Κολλήστε τα κομμάτια του μπαμπού, των καλαμιών και της κανέλας  κάθετα γύρω από τα γυαλιά προσέχοντας να είναι κολλητά το ένα στο άλλο και  οι άκρες να  είναι επίπεδες με τις βάσεις των γυαλιών.

 

 

  • Τυλίξτε το κόκκινο κορδόνι, το "χάλκινο" κορδόνι και το πλεγμένο κορδόνι  δύο φορές γύρω από τα γυάλινα δοχεία που καλύπτονται με τα μπαμπού, τα καλάμια και τα ξύλα  κανέλας αντίστοιχα,  ασφαλείστε τα με  τακτοποιημένους διπλούς κόμπους και ψαλιδίστε  τις άκρες.


 

..