Σήμανση - Συσκευασία Προιόντος

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας πληροφορεί τους εισαγωγείς / μεταπωλητές παραφινέλαιων αλλά και το καταναλωτικό κοινό ότι τα παραφινέλαια που κυκλοφορούν στην αγορά και χρησιμοποιούνται ως καύσιμη ύλη θα πρέπει να σημαίνονται σύμφωνα με τις πρόνοιες της περί Επικίνδυνων Ουσιών νομοθεσίας.

Ειδικότερα, οι συσκευασίες των παραφινέλαιων πρέπει να φέρουν το σύμβολο κινδύνου «Επιβλαβές» και τη φράση ειδικού κινδύνου «Επιβλαβές: Μία μόνο σταγόνα ελαίου για λυχνίες - ή ακόμα και το πιπίλισμα του φυτιλιού των λυχνιών - μπορεί να οδηγήσει σε πνευμονική βλάβη που να απειλεί τη ζωή  ». Επίσης οι συσκευασίες θα πρέπει να είναι εφοδιασμένες με πώμα ασφαλείας για τα παιδιά και με ανάγλυφη προειδοποίηση για τον κίνδυνο. Τέλος, στη συσκευασία των παραφινέλαιων απαιτείται να αναγράφεται με τρόπο ευανάγνωστο και ανεξίτηλο η ένδειξη: «Οι λυχνίες που περιέχουν  το υγρό αυτό πρέπει να παραμένουν μακριά από τα παιδιά».

Σημειώνεται επίσης ότι τα παραφινέλαια δεν πρέπει να χρωματίζονται ή / και να αρωματίζονται, αφού με τον τρόπο αυτό μπορεί να εκληφθούν ως τρόφιμα.

Τα προïόντα The Old Dutch Farmlight Lampoil πληρούν όλες τις ανωτέρω προδιαγραφές συσκευασίας. Διαθέτουν πώμα ασφαλείας για τα παιδιά και ανάγλυφη προειδοποίηση για τον κίνδυνο. Είναι άχρωμα για την αποφυγή κατάποσης κυρίως από τα παιδιά που μπορεί να τα εκλάβουν ως τρόφιμα.

 

Προϊόντα που δύναται να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών.

Παραφινέλαια (Oil Lamp). Τα παραφινέλαια αυτά εισάγονται ή συσκευάζονται από διάφορους και χρησιμοποιούνται για άναμμα κυρίως των καντηλιών που βρίσκονται στα κοιμητήρια. Έχουν χρώμα και μορφή εμφιαλωμένου νερού και σπορέλαιων και είναι συσκευασμένα σε πλαστικά δοχεία, που μοιάζουν με τα δοχεία που συσκευάζεται το νερό και τα σπορέλαια.
Τα πιο πάνω παραφινέλαια δυνατό να εκληφθούν ως τρόφιμα με σοβαρό κίνδυνο δηλητηρίασης σε περίπτωση κατάποσης και σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν ως μαγειρικά λάδια.

Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, προβαίνει σε ενέργειες που θα οδηγήσουν σε άμεση απόσυρση αυτών των προϊόντων και παράλληλα καλεί τους καταναλωτές όπως αποφεύγουν να αγοράζουν παραφινέλαια τα οποία δυνατό να εκληφθούν ως τρόφιμα.

Τα προïόντα The Old Dutch Farmlight Lampoil συσκευάζονται σε ειδικές φιάλες που καμία ομοιότητα δεν έχουν με τις φιάλες των νερών ή των μαγειρικών ελαίων. Είναι κατασκευασμένες από πολυαιθυλένιο , έχoυν υψηλό βαθμό ανθεκτικότητας σε θραύση και πληρούν τις υψηλές προδιαγραφές TÜV . Η φιάλη πολυαιθυλενίου είναι 100% ανακυκλώσιμη και δεν δημιουργεί προβλήματα κατά την συλλογή των επιστρεφόμενων συσκευασιών του καταναλωτή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σύστημα EasyFill ® και πώμα ασφαλείας Πιστοποιητικό TÜV »